KADINA ŞİDDET TÜRK EĞİTİM SEN’E KADINLAR GÜNÜ EĞLENCE PROGRAMINI İPTAL ETTİRDİ

KADINA ŞİDDET TÜRK EĞİTİM SEN’E  KADINLAR GÜNÜ EĞLENCE  PROGRAMINI İPTAL ETTİRDİ

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Kozan İlçe Temsilcisi Mürsel YAZICI, yaptığı basın açıklamasında:

“Toplum içerisinde en büyük sıkıntılardan birisi olan kadına şiddetten dolayı Kozan Türk Eğitim Sen Kadın Komisyonları “KADINLAR GÜNÜ EĞLENCE PROGRAMINI” iptal etmiştir.

 

Özgecan Aslan, henüz 20 yaşındaydı. Mersin`in Tarsus ilçesindeki Çağ Üniversitesi`nde Psikoloji bölümünde okuyordu. 11 Şubat 2015 günü okuldan çıktıktan sonra Tarsus`ta bir alışveriş merkezinde arkadaşıyla gezdi. Alışveriş merkezinde arkadaşından ayrılan ve ikamet ettiği Mersin`e gitmek isteyen Özgecan Aslan’ın tek suçu minibüse binmekti.

 

Ülkemiz kadınlara şiddette ilk sıralarda yer almaktadır. Ülkemizde, kadınlara karşı işlenen suçlarda yasaların yeterli olmadığı görülüyor.

Esas vahimi, tecavüzcülerin uzun yıllar boyunca yararlandığı indirimler listelense, aklı başında her insanı çıldırtabilecek ayrıntılar önümüze dökülür.

Kadınlara karşı şiddet hem dozca artıyor, hem de yaygınlaşıyor. Bunda hem kadınların bütün engellere rağmen toplumsal hayatta giderek daha etkin oluşuna karşı erkeklerin vahşice tepkilerinin rolü var, hem de son yıllarda özellikle kadınlara karşı nefreti körükleyen söylemlerin yaygınlaşmasının rolü vardır. Kadınların etkinliğine karşı özel nefret besledikleri her hallerinden belli olan insanların tavırları saldırganları yüreklendirmektedir.

Türk Eğitim Sen olarak,"Ülkemizde yaşanan acı olayları şiddetle kınıyoruz. Annenin “Çok acı çekmiştir kızım, keşke kurşunla öldürselerdi” sözleri insanlığında bittiğinin acı ifadeleridir.

 

            Dünya üzerinde şiddeti yok etmenin yolu ‘Şiddete Hayır’ değil; ‘Sevgiye ve Eşitliğe Evet’  diyerek elde edilir. Şiddete hayır demek;  şiddet var herkes yapıyor bende yapabilirim demektir. Olmasını istediğimiz şeyle yola çıkalım,”Sevgiye Evet” diyelim diyoruz…

 

İşte bu sebeple her yıl 8 Mart Kadınlar Gününde tertiplediğimiz eğlence programı Türk Eğitim Sen Kadın Komisyonlarının toplantısında iptal edilmiştir. Eğlence programını iptal ettik ama bayan üyelerimizi unutmadık, onlar için 8 Mart 2015 Pazar günü saat 10.00’da İskele Tesislerinde kahvaltı programı tertipledik. Programa bayan üyelerimizi bekliyoruz.”dedi.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.